ATELIER CUNOAȘTEREA ARTEI
ONLINE grupa de marți
Atelierul online - CUNOAȘTEREA ARTEI - este creat și structurat în 5 module pe parcursul anului școlar septembrie - iunie.
În trecut, s-a numit Artă Distractivă Online iar noul nume al programului educațional reprezintă o mai bună potrivire cu subiectele abordate la activitate!
Program educațional special creat pentru timpul liber al copiilor, după școală. Metodele de predare sunt interactive pentru a-i inspira și a-i ajuta pe copii să învețe într-un mod plăcut și eficient.
ONLINE
Program: marți, 17 00 – 18 15, link Zoom
TEHNICI DE CULOARE ȘI DESEN STILURI PICTURALE ȘTIINȚE ALE NATURII PICTORI DIN MUZEELE LUMII
Grupa este formată din minim 3, maximum 8 participanți.
Cu o tradiție de 4 ani, acest program educațional pentru copii ARTA CUNOAȘTERII (ARTĂ DISTRACTIVĂ) ONLINE este accesat de familiile din România și nu numai; copiii și-au îmbunătățit vizibil abilitățile creative și capacitatea de învățare, crescând performanțele lor școlare și de stare de bine.
În prima parte a atelierelor discutăm documentarea prezentată apoi urmează partea practică de realizare a lucrării de artă, pornind de la hârtia albă, se urmează pașii ținând cont de paginație, proporțiile și măsurătorile explicate de profesor, ori de câte ori este necesar. Se realizează și corecturi individuale, acolo unde este nevoie și îndrumări pe tot parcursul atelierului.
Tematica atelierelor online:
modul 2: SIMBOLURI & CREAȚII DE IARNĂ
05 noiembrie – 17 decembrie 2024, 7 ateliere
În fiecare marți, 17 00 – 18 15, link Zoom – doar 2 locuri disponibile
Iarna se apropie, iar natura se pregătește de transformare. Frunzele ruginii cad ușor din copaci, vântul șoptește printre crengi, iar cerul se acoperă cu nori cenușii. Dar iarna nu înseamnă doar frig și întuneric. Ea aduce cu sine o magie aparte, o lume de poveste presărată cu simboluri și tradiții.
Și cum altfel am putea descoperi mai bine această magie decât prin artă? Vă invităm într-o călătorie creativă pe parcursul acestui modul festiv, „Simboluri & creații de iarnă” unde vom petrece clipe magice împreună, descoperind frumusețea iernii prin intermediul artei din jur!
Atelier 1 din 05 nov: Jucăria, colaj de obiecte (ședința 1 din 2)
Atelier 2 din 12 nov: Jucăria, colaj de obiecte (ședința 2 din 2)
Atelier 3 din 19 nov: Peisaj de iarnă (ședința 1 din 2)
Atelier 4 din 26 nov: Peisaj de iarnă (ședința 2 din 2)
Atelier 5 din 03 dec: Plante de Crăciun: vâsc, ilex, Crăciuniță
Atelier 6 din 10 dec: Arta fulgilor de nea
Atelier 7 din 17 dec: Felicitare cu Moș Crăciun
Atelier 1 din 17 sept: Zmeie în zbor
Atelier 2 din 24 sept: Nava spațială & Luna (ședința 1 din 2)
Atelier 3 din 01 oct: Nava spațială & Luna (ședința 2 din 2)
Atelier 4 din 08 oct: Păsări în arta contemporană (ședința 1 din 2)
Atelier 5 din 15 oct: Păsări în arta contemporană (ședința 2 din 2)
Atelier 6 din 22 oct: Mori de vânt, între utilitate și artă
Beneficii
Participarea la atelierul grupă – online de marți, orele 17 00 – 18 15, Arta Cunoașterii – le oferă copiilor oportunitatea de a-și dezvolta creativitatea, abilitățile artistice și capacitatea de exprimare într-un mediu distractiv și stimulant și pot socializa, împărțind păreri și idei despre subiectul studiat.
- Cunoașterea și folosirea în mod eficient a materialelor, a instrumentelor de lucru și a tehnicilor de reprezentare specifice artelor plastice.
Este încurajată originalitatea prin stimularea ideilor, căutarea soluțiilor, formularea întrebărilor, a gândirii independente conform vârstei copiilor.
Se dezvoltă motivația și cunoașterea, atitudinea creativă, stările afective și atitudinile socio-morale: inițiativa, tenacitatea, încrederea în sine, asumarea riscurilor, curajul, perseverența.
Programul educațional oferă copiilor oportunitatea de a-și dezvolta potențialul nativ.
Stimularea expresivității și creativității prin desen și pictură.
Antrenarea atitudinii creative ce însoțește toată viața viitorul adult, aceasta fiind o resursă importantă pentru găsirea soluțiilor, concentrarea asupra obiectivelor și construirea strategiilor către reușită.
Instruirea didactică din cadrul ședintelor online de Artă Distractivă dezvoltă autonomia și micșorează dependența copiilor de profesor, în lucrul efectiv al realizării desenului/ picturii.
Realizarea compozițiilor libere dar și a studiilor după documentări date, recunoașterea tipurilor de culori și a nonculorilor din natură și obținerea amestecurilor.
Feedback elevi & părinți:
Desfășurarea atelierului
În cadrul ședintelor Arta Cunoașterii Online, copiii vor învăța pas cu pas, direct de la profesor, tehnici de reprezentare a: viețuitoarelor din lumea naturală: păsări, animale, insecte (științele naturii), etc. obiectelor, precum structurile naturale: scoici, stele de mare, roci, fructe, scorța copacilor, nisipul, frunze, etc. peisajelor în diferite momente, locuri, etc. studiului omului, precum portret, figura întreagă statică sau în mișcare, realizând diverse activități. Tehnicile creative se vor aplica din perspectivă artistică, învățând și aplicând noțiunile elementare de: desen (constructie, perspectivă, redarea volumelor) culoare (redarea luminii și a umbrei, amestecuri cromatice, teoria culorilor, reprezentarea texturilor) stiluri picturale (reprezentarea pointilismului, cubismului, impresionismului, fauvismului, etc.)
- Conexiune la internet și dispozitiv web (ex: tabletă sau laptop, telefon)
- Spațiu amenajat cu materialele necesare de lucru (de acasă).
Materiale necesare
- Bloc de desen A4 cu hârtie mai groasă ( >170 mg)
- Creion de desen B, Hb.
- Creioane colorate
- Creioane cerate (opțional)
- Carioci
- Gumă de sters, ascutitoare
- Paleta de pictură (albă)
- Set pensule cu vârf rotund
- Set pensule cu vârf drept
- Trusa acuarele (rotunde)
- Culori acrilice
- Vas pentru apă
- Șervețele uscate
Informații utile
Taxa unui atelier online – 150 lei/ participant
Taxa modul 1: 17 septembrie – 22 octombrie 2024, 6 ateliere – 780 lei
Taxa modul 2: 05 noiembrie – 17 decembrie 2024, 7 ateliere – 910 lei/ participant (posibilitatea de a achita în 2 tranșe)
Taxa modul 2: 05 noiembrie – 17 decembrie 2024, 7 ateliere – 1.500 lei/ 2 frați (posibilitatea de a achita în 2 tranșe)
Plata ședințelor se efectuează online prin internet banking, în momentul înscrierii la modulul ales. Rezervarea locului se face prezentând dovada plății, pentru primirea linkului de conectare.
Înscrieri: simona_zalinca@yahoo.com
Dacă din motive personale, părintii comunică în ziua rezervării faptul că nu se mai poate conecta elevul sau acesta lipsește de la ședință – absențele sunt asumate de către părinți, nu se fac recuperări.
Ședințele din module sunt programate după orarul fix afișat pe site.
Înregistrarea totală sau parțială a ședinței online este strict interzisă.